Horvátország

 
Válassz célpontot a térképen!


Horvátország, Magyarország déli szomszédja. Közös történelmünk 800 évre tekint vissza. Kiemelkedő turisztikai adottságai, hosszú, tagolt tengerpartja, számos szigete és félszigete miatt, évente több mint 600 ezer honfitársunk látogat el horvátországi apartmanokba, hotelekbe, különböző üdülőhelyeire. A leginkább látogatott régiók az Adriai-tenger partvidéke, az Isztriai-félsziget, a Kvarner-régió és a Dalmát tengerpart. Változatos éghajlata miatt növény és állatvilága is nagyon gazdag.

A horvátok felismerték a történelmi és természeti adottságok megőrzésének jelentőségét, ezért mindent meg is tettek annak érdekében, hogy ezt a gyönyörű örökséget megőrizzék és megmutassák a világnak. Számos történelmi és természeti kincsük manapság az UNESCO Világörökség részét képezi. Változatos éghajlata miatt növény és állatvilága is nagyon gazdag.
Honlapunkon kiemelten foglalkozunk mindezekkel a látványosságokkal és igyekszünk minél több információt megosztani kedves érdeklődőinkkel, ezzel segítve a könnyebb döntést, melyek azok látnivalók amelyeket feltétlenül meg szeretne tekinteni.

Cikkeinkben ismertetjük Horvátország számos nevezetes települése mellett mindazokat a látványosságokat amelyeket érdemes megnézni.
Mindezt, nem csak leírások formájában, hanem képekkel és videó anyagokkal is illusztráljuk.
Minden egyes cikkünkhöz hozzá lehet szólni, mi több, saját videó anyagot is lehet mellékelni.
Cikkeink nem csak a történelmi és természeti látványosságokra térnek ki, hanem részletekbe menően taglalják a különböző strandolási, kikapcsolódási és kulturális lehetőségeket, valamint a jellemző gasztronómiai jellegzetességeket is.

Horvátország - Croatia, the land of Magic

RSS