Isztria

 
Válassz célpontot a térképen!


Az Isztriai-félsziget (Istra) az Adriai-tenger egyik legnagyobb félszigete. A félsziget nagyrészt Horvátországhoz, északon pedig Szlovéniához tartozik. Két részre különíthető el, Belső-Isztriára és a tengerparti részre. Északon a félszigetet a Trieszti-öböl, a Cicarija- és az Učka-hegység, keleten a Kvarner-öböl, nyugaton és délen pedig az Adriai-tenger határolja.

Isztria a természet és az ember harmonikus együttélésének beszédes bizonyítéka. Itt egyaránt megtalálhatóak a hegyek zöldellő erdőkkel borítva és a kék-zöld tenger, szikrázó fehér homokkal vagy színes kavicsokkal borított partjával, csendes öbleivel, vagy szikláival, melyeket a tenger évmilliók óta szüntelenül ostromol. Az ember már ősidők óta lakja e vidéket, teljes harmóniában a természettel. Ennek ékes bizonyítékai mai napig láthatóak, hiszen itt olyan települések is vannak, melyek önmagukban élő múzeumok. Az itt élő emberek mindennapjaikat azok között a falak között élik, melyeket egykor ősapáik építettek, a leszármazottaik pedig generációkon keresztül megőrizték az utókornak.

Itt a turista, bármilyen célból is látogat el erre a vidékre, megtalálja az érdeklődésének tárgyát, hiszen a történelmi hagyatékokon felül, megcsodálhatóak a természet szépségei a hegyvidéken és a tenger partján egyaránt, de élvezheti a vízi sportok számtalan fajtáját, vagy elmerülhet a gasztronómiai élvezetekben is. Legfőképp azok fogják élvezni ezt, akik szeretik a tenger által biztosított hozzávalókból, régi receptek alapján készült ételeket, vagy az isztriai domboldalakon termett szőlőből készült borok különleges zamatát.

Látnivalók Isztrián: Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Lim-csatorna, Rovinj, Vodnjan, Brijuni Nemzeti Park, Pula, Medulin, Labin, Rabac, Pazin, Groznjan, Motovun, Hum

Honlapunk cikkeiben megpróbáltunk minden érdeklődési körnek megfelelni, mindezt pedig képekkel és videókkal is díszesen illusztráltuk. Ezért, aki úgy dönt, hogy az írásainkból kiindulva a saját szemével is megtekinti a leírt településeket, látványosságokat, vagy kipróbálja a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket, nem fog csalódni.
A nyaralás végén visszavárjuk honlapunkra, ahová a saját videofilmek feltölthetőek.

Isztria - Képek Isztriáról

RSS