Dél-Dalmácia


 • Dubrovnik

  Dubrovnik Dubrovnik régi magyar neve Raguza (latinul Rausium később Ragusium), Horvátország déli részén Dalmáciában helyezkedik el. Ezt a csodálatos várost, amely az Adria partjai mellett húzódik, az Adria gyöngyének is nevezték, már csak ezért is érdemes p... Olvasd tovább »
 • Múzeumok Dubrovnikban

  Múzeumok Dubrovnikban Dubrovnikban számos tárházát találjuk a régi időkben készült tárgyaknak, eszközöknek, írásoknak. A számos múzeum, könyvtár és képtár egyaránt lehet világi vagy vallási, bemutathatja kollekcióját hagyományos módon, de teljesen szokatlan hi-tech mód... Olvasd tovább »
 • Lokrum

  Lokrum Lokrum szigete első alkalommal 1023-ban kerül említésre a Benedek-rendi apátság és kolostor alapítása tekintetében. A legenda szerint itt talált menedéket Oroszlánszívű Richárd, amikor a palesztinai keresztes hadjáratból hazatérve hajótörést szenv... Olvasd tovább »
 • Elafit-szigetek

  Elafit-szigetek Az Elafit-szigetek (horvátul: Elafitski otoci) egy kis szigetvilágot alkotnak Dubrovniktól észak-nyugati irányban. A szigetvilág szárazföldi területe 30 négyzetkilométert tesz ki és körülbelül 850 lakosa van. A szigetek neve görög eredetű, az "ela... Olvasd tovább »
RSS