Friss cikkek


 • Crikvenica

  Crikvenica Opatija után a horvát tenger legrégebbi üdülővárosa Crikvenica, az Adria egyik legnaposabb területe, ahol a part menti fenyőerdők biztosítanak árnyékot. Gyógyturizmusa már a kezdetektől meghatározó volt. Az egészen sekély partszakaszok ideálisak a... Olvasd tovább »
 • Rijeka

  Rijeka Rijeka Horvátország nyugati részén fekszik, az Adria-i tenger partján, a Kvarner-öböl északi felén, az Isztria-i félszigettől keletre. Itt található a horvát tengerpart legnagyobb kikötője, ahol a Recsina (Rječina) folyó az Adriai tengerbe torkoll... Olvasd tovább »
 • Lovran

  Lovran Lovran város Horvátországban, Opatijától 5 km-re, Rijekától pedig 17 km-re, a Kvarner-öböl északi részén helyezkedik el. A csodálatos és látványos nyaralóhely kedvező klímájának köszönhetően, kiváló kikapcsolódási lehetőségeket biztosít szinte bár... Olvasd tovább »
 • Kraljevica

  Kraljevica A Kvarner-öböl nagy múltú nyaralóhelyeihez képest Kraljevica nem olyan régi település, de mára egy közkedvelt nyaralóhellyé fejlődött. Lankás domborzatának köszönhetően klímája nyáron is kellemes. A tenger felől érkezve a tekintetet először a négy... Olvasd tovább »
 • Opatija

  Opatija Opatija az Isztriai-félsziget északkeleti részén fekszik, a Kvarner-öböl partján illetve az Ucka-hegység lábánál. A várost babérfa ligetek és sziklás tengerpart határolja. Opatija magyar megfelelője Abbázia, ezen a néven is ismert, a szó maga apát... Olvasd tovább »
 • Groznjan

  Groznjan Groznjan városa a Motovuni-erdőtől nem messze fekszik, a Mirna-folyó feletti dombon, Északnyugat-Isztriában. A középkori erődvárost már a teljes elnéptelenedés fenyegette, amikor a 60-as években művészek vásárolták fel az apró település házait, en... Olvasd tovább »
 • Moscenicka Draga

  Moscenicka Draga Moscenicka Draga kikötőváros, Lovrantól csupán 7 kilométerre, Opatija-tól pedig 13 kilométerre fekszik, a Rijekai öböl partján, az Isztriai-félsziget köztudottan enyhe éghajlatú, keleti oldalán. Kedvező klímájának köszönhetően régóta elismert gyóg... Olvasd tovább »
 • Brijuni Nemzeti Park

  Brijuni Nemzeti Park Látogasson el Isztria egyetlen Nemzeti Parkjába, ahol csodás növény- és állatvilág tárul Ön elé, a régmúlt kultúrát őrző római villák és szentélyek maradványai, 16 millió éves dinoszaurusz lábnyomok és egyéb érdekességek várják a látogatókat. Tört... Olvasd tovább »
RSS