Friss cikkek


 • Osor

  Osor Ebben a kis városban számtalan látványosság kápráztatja el a turistákat. Az itteniek nagy hangsúlyt fektetnek a művészetekre is, ezért a nyári estéken zenés programokkal szórakoztatják a látogatókat. Az itt nyaralók biztosan nem fognak unatkozni, ... Olvasd tovább »
 • Dobrinj

  Dobrinj Dobrinj egy hangulatos kis település a Krk-sziget északkeleti részén. Egy erdőben fekszik, tengerszint feletti magassága mintegy kétszáz méter. Magasságának köszönhetően szép kilátás nyílik a környező öblökre és a Velebit-hegységre, amely a szemkö... Olvasd tovább »
 • Baska

  Baska Baska a Krk-sziget déli részén, egy nagy öbölben fekvő kisváros. A horvát történelem és írásbeliség bölcsőjének tartják, ugyanis itt található a Baskai kőtábla, amelyen egy régi, 1100-ból származó glagolita szöveg olvasható. Emellett Baska híres g... Olvasd tovább »
 • Cizici

  Cizici Cizici a Krk-szigeten található, a Soline-öbölben, Dobrinj önkormányzatához tartozik. Cizici egy kis tengerparti település, melyet egyik oldalról a tenger, másik oldalról pedig zöldellő erdők határolnak. A városra leginkább a tájjellegű építészet ... Olvasd tovább »
 • Senj

  Senj Senj Rijekától 70 kilométerre fekszik, a Velika Kapela és a Velebit hegység közé ékelődött völgyben. Közvetlenül a város felett a 698 méter magas Vratnik csúcs magasodik. A régi városközpontot elválasztja a tenger felé igyekvő Kolan-patak. A város... Olvasd tovább »
 • Beli

  Beli Beli a Cres-sziget egyik legrégebbi települése, már közel négyezer éve lakott terület. A kis középkori hangulatú település a Stivanjska- és a Vartac-öböl fölé magasodó 130 méter magas domb tetején található, a sziget északi részének keleti partján... Olvasd tovább »
 • Novalja

  Novalja Novalja a Pag-sziget második legnagyobb települése. Mindazok számára különösen ajánlott ez a hely akik kedvelik az aktív kikapcsolódást. Novalja nem a látványosságairól híres, hanem gyönyörű strandjairól, és a beach partijairól. Aki napozással, fü... Olvasd tovább »
 • Rab

  Rab Rab város, Rab-sziget fővárosa, mely egy keskeny félszigeten fekszik. A város látványosságai közé tartozik a négy magas harangtorony, amelyek távolról nézve egy hatalmas vitorlás hajó árbocainak tűnnek. Történelme még az időszámításunk előtti idős... Olvasd tovább »
RSS