Friss cikkek


 • Labin

  Labin Egy Marin Sanudo nevű író a következőket írja Labin városáról: ,,Labin tipikusan az a város, ahol mindenki horvátul beszél, az utcák meredekek és veszélyesek, ugyanakkor a nők gyönyörűek és szeretnek templomba járni." Történelmi áttekintésLabin vá... Olvasd tovább »
 • Vodnjan

  Vodnjan Vodnjan az Isztria-félsziget egyik jellegzetes üdülőhelye. A város hosszas történelmi múltra tekint vissza. Az ide látogató turisták lépten-nyomon a múlt emlékeit árasztó gótikus, reneszánsz, barokk stílusú épületek, paloták és templomok szépségét... Olvasd tovább »
 • Motovun

  Motovun Aki szeretné a nyaralását egy érdekes helyen eltölteni, az mindenképpen látogasson el az Isztria belsejében található Motovun városába, ahol a várfalak, tornyok, román és gótikus építmények igazi középkori hangulatot árasztanak, oda ahol érdemes b... Olvasd tovább »
 • Medulin

  Medulin Medulin Pula városától mindössze pár kilométerre fekvő kis település. Mára már egész üdülőközponttá nőtte ki magát. Kiváló hely azok számára, akik az éjszakai szórakozást részesítik előnyben vagy esetleg az élő zenét kedvelik. Igazi éjszakai forga... Olvasd tovább »
 • Rabac

  Rabac Rabac nem más, mint az Iszrtia keleti partjának egyik öblében elhelyezkedő kis település, Rijeka és Pula között, közvetlenül Cres szigetével szemben. Már legalább 130 éve járnak ide az üdülni vágyók, ami nem csoda, hiszen kit ne vonzana a festői k... Olvasd tovább »
 • Pazin

  Pazin Az Isztriára utazók többsége leginkább a tengerparti üdülőket választja, pedig érdemes lenne a nyaralást az Isztria szívében található Pazinban is eltölteni. Az alig több mint ötezer lakosú városka idegenforgalma többnyire csak az átutazó turisták... Olvasd tovább »
 • Porec

  Porec Poreč városa az Istria-i félsziget nyugati partján fekvő történelmi város. Egy kis félszigeten épült egy ókori római település maradványaira. Az üdülőváros közel kétezer-ötszáz éves múltra tekint vissza, történelmi örökségét gondosan megőrizték a ... Olvasd tovább »
 • Rovinj

  Rovinj Rovinj az Adriai tengerpart északi részén helyezkedik el, és az egyik legcsodálatosabb horvát városnak tartják. Rovinj régen olasz kikötőváros volt, a mai napig őrzi olasz hangulatát, az utcák nevei olaszul is fel vannak tüntetve. A horvát nyelven... Olvasd tovább »
RSS