Kvarner-öböl


 • Cres-sziget

  Cres-sziget Cres az Adria második legnagyobb szigete, területe 405,70 négyzetkilométer. A sziget a Kvarner-öböl északi részén, az isztriai félsziget, és a Krk-sziget között fekszik. Valamikor a Cres és a Lošinj egy nagy sziget volt, mindaddig, amíg a rómaiak ... Olvasd tovább »
 • Punta Kriza

  Punta Kriza A település a Cres-sziget legdélebbi részén fekszik. Punta Križa környékén ember és természet összhangban él, ahol az évelő tölgyfa, az örökzöld magyaltölgy és a tipikus mediterrán aljnövényzet dámvadnak nyújt menedéket és táplálékot, amíg a buja ... Olvasd tovább »
 • Valun

  Valun Valun a Cres-szigeten, a Pernat-öbölben fekszik egy gyéren lakott területen. Az egykori Bucevciji nevű ősi település helyén épült fel, melynek romjai még láthatóak a Szent Márk templom mellett. A kis halászfalu két felén apró kavicsokkal borított ... Olvasd tovább »
 • Cres

  Cres A város egyúttal magának a szigetnek is a névadója. A napjainkban is középkori hangulatot árasztó településnek körülbelül 1800 lakosa van. Jelenleg Cres városa a Cres-sziget gazdasági- közigazgatási- és turisztikai központja is egyben. Gyönyörű ah... Olvasd tovább »
 • Lubenice

  Lubenice A településen már 4000 éve élnek, megszakítások nélkül. A helyiek fő foglalkozásai a juhtenyésztés, bortermelés illetve méhészet. Néhányan viszont a turizmusból élnek, a főtéren egy büfé és egy kis kocsma található. Lubenicében sétálva számtalan r... Olvasd tovább »
 • Osor

  Osor Ebben a kis városban számtalan látványosság kápráztatja el a turistákat. Az itteniek nagy hangsúlyt fektetnek a művészetekre is, ezért a nyári estéken zenés programokkal szórakoztatják a látogatókat. Az itt nyaralók biztosan nem fognak unatkozni, ... Olvasd tovább »
 • Dobrinj

  Dobrinj Dobrinj egy hangulatos kis település a Krk-sziget északkeleti részén. Egy erdőben fekszik, tengerszint feletti magassága mintegy kétszáz méter. Magasságának köszönhetően szép kilátás nyílik a környező öblökre és a Velebit-hegységre, amely a szemkö... Olvasd tovább »
 • Baska

  Baska Baska a Krk-sziget déli részén, egy nagy öbölben fekvő kisváros. A horvát történelem és írásbeliség bölcsőjének tartják, ugyanis itt található a Baskai kőtábla, amelyen egy régi, 1100-ból származó glagolita szöveg olvasható. Emellett Baska híres g... Olvasd tovább »
RSS