Kvarner-öböl


 • Rab-sziget

  Rab-sziget A horvát szigetvilág egyik gyöngyszeme, Rab szigete. A szárazföldtől a Velebit-csatorna választja el. A sziget legmagasabb pontja a Kamenjak-csúcs, melynek magassága 408 méter. A sziget egyik felét emberkéz által érintetlen mediterrán fenyőerdők b... Olvasd tovább »
 • Lopar

  Lopar A helyi legenda Szent Marin, a kőműves, San Marino Köztársaság megalapítója Loparban született a 4-ik században, amelyre nagyon büszkék az itt élő emberek. Lopar, a Rab-sziget turistaparadicsoma. Számos strand közül választhatják ki az itt nyaraló... Olvasd tovább »
 • Kampor

  Kampor Kampor a Rab-sziget nyugati részén található a Kampor mezőn (Kampor polje). Görög és római telepesek alapították, a nevét a latin campus (mező) szóból kapta. Kampor a csodálatos öbleivel és gyönyörű zöld növényzetével elvarázsolja a turistákat. A ... Olvasd tovább »
 • Barbat

  Barbat A Rab-szigeten, Rab várostól délkeletre található Barbat, melynek a teljes neve Barbat na Rabu. Délről a Barbat-csatorna választja el a lakatlan Dolin szigettől. Barbat-nak körülbelül 1200 lakosa van, akik főként turizmusból élnek, emellett állatt... Olvasd tovább »
 • Losinj-sziget

  Losinj-sziget A szigeten számtalan kikapcsolódási és szórakozási lehetőség várja a turistákat. Számtalan látnivaló, homokos strandok és csodálatos tájak teszik tökéletessé az itt nyaralást. A sziget klímája és természeti adottságai miatt gyógyhely, így a légzés... Olvasd tovább »
 • Mali Losinj

  Mali Losinj Losinj-sziget központi és egyben legnagyobb települése a kb. 7000 lakosú üdülőváros, Mali Lošinj. Színes házaival, egy hosszan elnyúló, védett öbölben helyezkedik el. Egykor Veli Losinj volt Losinj-sziget közigazgatási települése, majd a sziget ir... Olvasd tovább »
 • Veli Losinj

  Veli Losinj Veli Lošinj egy mindössze 900 lakosú település, csupán 4 kilométerre található testvérvárosától, Mali Losinjtól. Nem fejlődött olyan nagy üdülőteleppé, mint Mali Losinj, ezért a mai napig megtartotta autentikus, halászfalu kinézetét és hangulatát.... Olvasd tovább »
 • Nerezine

  Nerezine Nerezine Lošinj-sziget északkeleti részén található, az Osorscica domb tövében, ez az első település, amellyel a Lošinj-szigetre érkezők találkozhatnak. A korábban több mint 2000 lakosú városkának ma körülbelül 400 állandó lakosa van. A XIX. száza... Olvasd tovább »
RSS