Dél-Dalmácia


 • Racisce

  Racisce Račišće egy kis falu, amely a Korcula-sziget északi részén egy mélyen benyúló öböl partja mentén helyezkedik el, szemben a Peljesac-félszigettel. A falu Korcula városától 12 kilométerre található. A várossal egy keskeny aszfaltút köti össze, amely... Olvasd tovább »
 • Lumbarda

  Lumbarda Lumbarda egy kis falu az erdővel borított Korcula-sziget keleti felében, egészen közel Korcula városához. A múltban Lumbarda volt az a település, ahová a Korcula-i nemesség és a papi méltóságok elvonultak a világ elől. Napjainkban a falucska turis... Olvasd tovább »
 • Pupnat

  Pupnat Pupnat egy kis falucska Korcula szigetén, a szigetet kelet-nyugati irányban átszelő regionális út mentén. A kis településnek mindössze 500 lakosa van. Egyes források szerint a "Pupnat" elnevezés a "pampinata" szóból ered, ami szőlő levelet jelent.... Olvasd tovább »
 • Cara

  Cara Čara (régi osztrák-magyar elnevezése Kcara) egy kis falu a Korcula-sziget központi részén, 4 km-re Smokvica-tól, a 126 méter magas Koncar-domb lábánál. Ez a sziget egyik legrégebbi települése. Gazdaságának alapját a szőlő- és az olíva termesztés, ... Olvasd tovább »
 • Blato

  Blato Blato 42 km-re van Korcula várostól és 7 km-re Vela Luka-tól. A városba látogatók a helyi építészeti remekeket tekinthetik meg, amelyek mindenkit el fognak varázsolni. A városban több templom és műemlék tekinthető meg. A történelmi emlékeken kívül... Olvasd tovább »
 • Korcula

  Korcula Korcula az azonos nevű sziget fővárosa. A város számtalan látványossággal büszkélkedhet, mint például a Marco Polo ház, de sok szép templom és múzeum is megcsodálható. A Korčula-ban nyaralókra számtalan szórakoztató program is vár, mint például a ... Olvasd tovább »
 • Korcula város templomai

  Korcula város templomai Korcula városában is, akárcsak az egész Adriai-tenger övezetében a középkor kezdetétől jelen volt a kereszténység, mely a Római birodalom bukása után kapott erőre. Ennek a történelmi ténynek a bizonyítékait, már a legkorábbi időszakoktól kezdve ny... Olvasd tovább »
 • Korcula város múzeumai és galériái

  Korcula város múzeumai és galériái Korcula óvárosában számos múzeum található, amelyeket mindenképpen meg kell tekinteniük az itt nyaralóknak. A múzeumok gyűjteményeiből megismerhetik a város történelmét, kultúráját és hagyományait.Korculában nagyra tartják a művészeteket, számos s... Olvasd tovább »
RSS